Terje Varpe - Årets Terapeut 2012! | Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon


   

 
 

 
Nyheter

 
Aktuelt i media

 
Utdanning

 
Kurs og møter

 
Internasjonalt

 
Etisk råd

 
Høringer

 
Pressemeldinger

 
Forskning

 
Medlemssider

 
Nyhetsbrev


 

13.01.2013
Terje Varpe - Årets Terapeut 2012!


Vitalkost AS kåret soneterapeut MNNH reg Terje Varpe til Årets Terapeut i 2012.


Av
Wenche Bråten
Daglig leder Vitalkost AS
wenche@vitalkost.no
 
Vtalkost AS er en av Norges ledende leverandører av biodynamiske og økologiske matvarer samt biodynamiske, naturlige hudpleieprodukter og kosttilskudd. Idéen med kåring av Årets Terapeut ble unnfanget av selskapets daglige leder like før årsskiftet 2011/12. Kåringen av Terje Varpe fant sted på Vitalkost AS sitt terapeutseminar i Folkets Hus i Oslo 17. november 2012.
 
For å være kandidat til Årets Terapeut ble det lagt til grunn at minst ett av tre følgende kriterier måtte vær oppfylt:
  1. Personen har utvist spesiell kunnskap innen sitt fag og vært en inspirasjonskilde for sine kollegaer, ansatte eller andre gjennom sitt arbeid i praksis og/eller som en dyktig foredragsholder eller på annen måte har gjort seg bemerket for sitt engasjement.
  2. Personen har utvist evne til nytenkning som er viktig innen sitt fag enten gjennom studier og/eller bidratt i forskningsarbeid samt formidling.
  3. Personen har utvist spesielt engasjement gjennom organisering av gode seminarer med betydningsfulle foredragsholdere og utstillere som er viktig for bransjen og har selv kompetanse og erfaring som terapeut.
Med bakgrunn i de forslag som kom inn var Terje Varpe helt klart en kandidat som oppfylte det meste.
 
Terje Varpe er utdannet innen soneterapi ved European College of Natural Medicine (1978-1981), har tatt eksamen som Heilpraktiker og i fagene øreakupunktur og kiropraktikk ved Naturheilschule (1981-1984) samt tatt en rekke kurs innen ulike behandlingsformer.
 
Terje Varpe har hatt en rekke styreverv i Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon (NNH) helt fra den ble startet, som leder, nestleder, styremedlem og rådgiver.
 
I 2001 var Terje Varpe med å starte Ersdal & Varpe ANS sammen med sønn og svigerdatter til avdøde Charles Ersdal, som forøvrig var hans læremester innen soneterapi og som regnes som en av de største pionerene innen faget i nyere tid. I tillegg til undervisning i Norge har Ersdal og Varpe ANS godkjent to skoler som underviser etter deres metoder i Finland.
 
De siste årene har det ifølge prisvinneren selv, vært mye fokus på opplæring av gamle terapeuter i nye behandlingsteknikker og soner som er oppdaget i den senere tid. I 2012 var temaet hormonsystemet.
 
I den forbindelse ble det presentert en ny teori utviklet av Terje Varpe, om hvordan hormonsystemets feedbacksystem fungerer og hvordan dette kan diagnostiseres og påvirkes med soneterapi.
 
Kurset ble starten på et større forskningsprosjekt som skal gi enda bedre kartlegging av hvordan hormonstystemets funksjon kan påvirkes med soneterapi. Når flere terapeuter kan registrere ubalanser vil dette arbeidet kunne gjøres raskere, og kanskje kan forskningsarbeidet gi resultater innen 8 - 10 år, sier Varpe selv.
 
Generalsekretær i NNH Sigrun Kirkeberg har jobbet i hovedorganisasjonen sammen med Terje Varpe fra starten av. Hun var til stede på terapeutseminaret og holdt tale for prisvinneren på vegne av sentralstyre og administrasjonen i NNH. Hun takket for et godt samarbeid gjennom mange år og engasjementet Terje Varpe har vis gjennom sine verv i NNH. Hun la også vekt på viktigheten av hans innsats og videreutvikling av faget soneterapi.
 
Vitalkost AS ønsker alle velkommen på nye arrangementer i 2013. Ha et flott år inntil vi ses igjen!


Vedlegg:
NT 04/2012 - Terje Varpe Årets Terapeut 2012!


 
OPPDATERT 24.05.2018
 
 
Tlf. 22 33 32 20 Skippergata 9, 0152 Oslo post@nnh.no

Hosting av Hjelseth Computers